<![CDATA[Advocaatscore - Blog]]>Sat, 15 May 2021 02:54:43 +0200Weebly<![CDATA[Confrères en collega’s, laat dit acquisitiekanon niet langer links liggen - Meester Leonie]]>Thu, 17 Oct 2019 22:00:00 GMThttp://advocaatscore.nl/blog-def/5-redenen-waarom-ik-aangesloten-ben-bij-advocaatscore-en-dat-ook-een-goed-idee-voor-u-is-meester-leonie
Ik heb pas sinds een jaar een abonnement bij Advocaatscore. Best vreemd, als je bedenkt dat ik al veel langer online actief ben. De bloggende Meester Leonie, die alleen maar digitaal werkt en meer dan 40.000 volgers heeft op social media, zou toch zeker allang werken met online reviews? Nee dus. Ik was er altijd een beetje huiverig voor. Want wat als er een slechte tussen komt te staan? Kan een cliënt met een onmogelijke zaak wel begrijpen dat die vrijspraak er sowieso niet in zat? Plus: ik heb eigenlijk niet eens tijd om me hiermee bezig te houden. En met welk nut? Ik zit niet bepaald om werk verlegen…
 
Toch ben ik sinds een jaar overstag gegaan. Advocaatscore vroeg me waarom, en uiteraard wil ik de redenen daarvoor graag met u delen. 
1. Onze cliënten vragen om reviews. Letterlijk.
“In het verleden heeft u Piet bijgestaan en hij was erg tevreden.” Offline wordt er al sinds jaar en dag gewerkt met reviews. Niet voor niets komen heel veel cliënten ‘via-via’ bij ons, namelijk nadat ze in hun kringetje navraag hebben gedaan. Een online review is niets meer en niets minder dan digitale mond-tot-mondreclame. Harde cijfers: uit onderzoek blijkt dat 70 – 80% van de mensen die online een dienst aanschaffen, reviews bekijken voordat ze tot de aanschaf over gaan. Dus ook onze cliënten. 
2. Mijn website komt hoger in Google.
Simpel gezegd: Google vindt het fijn als een website actueel en uniek is. Een website met teksten die nergens anders te lezen zijn en een continue stroom heeft aan nieuwe content. Door reviews te plaatsen voldoet u aan beide criteria. Resultaat: Google beloont u hiervoor. Mijn kantoor en website bestaan nu anderhalf jaar, en wanneer je ‘strafrechtadvocaat Eindhoven’ intypt kom ik bovenaan te staan. Best een fijn neveneffect!  
3. Ik wil niet achter lopen bij andere kantoren.
Stel, ik zou nog langer wachten en pas over 2 jaar beginnen met het verzamelen van reviews. Andere kantoren hebben dan een voorsprong op mij voor zover het gaat om concrete aantallen. Als potentiële cliënten het aantal reviews op mijn site dan vergelijken met die van concurrenten, zouden ze eerder voor een andere advocaat kunnen kiezen. En zie die achterstand dan nog maar eens in te halen… 
4. Het gaat om mijn eigenschappen als advocaat, niet om de uitkomst van de zaak.
Bij Advocaatscore beoordeelt de cliënt zijn advocaat op communicatie, advies, deskundigheid en betrokkenheid. Hoewel een zaak dus niet zoals gewenst in een vrijspraak is geëindigd, kan op deze punten nog steeds gescoord worden. Het systeem wordt intern opgeleverd. Je kunt dus achter gesloten deuren testen tot je een X aantal reviews hebt verzameld. Als je al 10 reviews hebt ontvangen en je een gemiddelde hebt opgebouwd is het niet meer zo spannend om online te gaan. Je bepaalt zelf wanneer je de reviews publiceert.  
5. De tijd per review staat in schril contrast met de toename in omzet.
Het kost me precies 30 seconden om een cliënt uit te nodigen een review te schrijven. Bij voorkeur stuur ik de link door via WhatsApp of e-mail, om vervolgens vaak 1 minuut later de review al binnen te krijgen. En tja, als ik dan bedenk hoeveel telefoontjes ik sindsdien heb gekregen met de mededeling “Ik las op uw website dit en dit over u”, dan zijn dat die 30 seconden meer dan waard. Extra omzet is nooit weg, toch? 
​Dus! Confrères en collega’s, laat dit acquisitiekanon niet langer links liggen. Maak gebruik van het feit dat ook uw cliënten online research doen naar hun advocaat en word net als ik fan van Advocaatscore. Happy reviewing!  
]]>
<![CDATA[De 5 meest gehoorde bezwaren tegen reviews]]>Tue, 28 May 2019 09:46:17 GMThttp://advocaatscore.nl/blog-def/de-5-meest-gehoorde-bezwaren-tegen-reviewsHet gebruik van reviews in de juridische wereld begint steeds gebruikelijker te worden. Toch zijn er nog kantoren terughoudend over het gebruik hiervan. Zo zijn er vijf bezwaren die vaak worden gegeven waarom het niet de juiste tijd is om te starten met reviews.

​Angst voor slechte cijfers

​Een van de bezwaren die vaak wordt gesteld is dat een kantoor bang is dat ze negatieve reviews zullen krijgen. Wat belangrijk is om bij stil te staan is dat de advocatuur gaat om mensenwerk en niet elke klant altijd tevreden de deur uit zal lopen. Dit is ook niet erg! Wanneer potentiële cliënten zoeken naar een advocaat zijn ze namelijk niet op zoek naar een perfecte score. Op het moment dat je alleen maar hoge cijfers behaalt en alle reviews lovend zijn, kan een cliënt juist gaan twijfelen aan de betrouwbaarheid. Cliënten willen eerlijke verhalen horen. Het af en toe scoren van een minder goed cijfer laat juist zien dat een kantoor menselijk is. Wees dus niet bang voor slechte cijfers. 

“Ik heb al genoeg werk”

Het doet ons natuurlijk goed om te horen dat er genoeg werk te doen is. Echter, geeft genoeg werk geen garantie dat dit in de toekomst ook nog zo zal zijn. Als we terugkijken op de afgelopen jaren, zien we dat het belang van internet constant is toegenomen. Net zo belangrijk als het hebben van een website tegenwoordig is, is het hebben van reviews. Het belang van reviews groeit steeds meer en het zou zonde zijn als je te laat start. Als jij bijvoorbeeld nu nog een jaar of wacht maar een vergelijkbaar kantoor besluit nu te starten, heb je immers al een behoorlijke achterstand opgelopen tegen de tijd dat jij start met reviews. Kijk bijvoorbeeld eens terug naar het faillissement van de Free Record Shop van een aantal jaren geleden. Een van de redenen van het faillissement was de opkomst van het internet. Doordat Free Record Shop hier eerst niets mee deed, bouwde zij een achterstand op en was het tegen de tijd dat ze hierachter kwamen, al te laat. 

Te weinig of geen tijd

Een ander veel gehoord bezwaar is dat een kantoor geen tijd heeft om zich bezig te houden met reviews. Echter, het uitnodigen van cliënten om een review achter te laten kost niet veel tijd. De meeste kantoren leggen deze taak neer bij het secretariaat. Net als veel taken behoort het uitnodigen na een korte tijd al tot de dagelijkse routine.

​Daarbij bespaar je door het gebruik van reviews tijd, aangezien je potentiële cliënten kan binnen halen zonder veel tijd te investeren in netwerken of een andere vorm van reclame. Veel cliënten starten tegenwoordig hun zoektocht naar een advocaat op het internet en het hebben van reviews kan de doorslag geven dat de keuze op jouw kantoor of op jou als advocaat valt. 

“Het werken met reviews past niet bij mij”

Iedere advocaat heeft zijn eigen stijl van werken en het kan zijn dat het gebruik van reviews niet bij jou als persoon past. Dat is uiteraard geen enkel probleem. Echter, wat je vergeet is dat het niet alleen gaat om hoe jij het vindt maar ook om wat cliënten vinden. Door geen gebruik te maken van reviews laat je klanten liggen die, als je wel reviews had gehad, mogelijk naar jouw kantoor waren gekomen. Dat is natuurlijk zonde. Uit onderzoek blijkt dat 70 – 80% van de mensen eerst reviews bekijkt voordat ze overgaan tot aanschaf van een online dienst/product. Reviews zijn feitelijk de digitale variant van mond-tot-mondreclame geworden. 

Zakelijke cliënten maken geen gebruik van reviews

​Tot slot wordt als bezwaar weleens geroepen dat zakelijke cliënten geen gebruik maken van reviews. Het is een illusie dat mensen thuis Google gebruiken maar op kantoor niet. Het gaat immers om dezelfde persoon. Ook bedrijven maken dagelijks, de hele dag door gebruik van Google en gaan niet alleen meer af op ervaringen van relaties. Natuurlijk gebeurt dit nog gedeeltelijk, maar we leven tegenwoordig in een wereld waar zoekmachines onmisbaar zijn geworden. Het stellen dat zakelijke cliënten geen reviews gebruiken is daarmee te kort door de bocht. 
]]>
<![CDATA[5 redenen waarom je vandaag nog moet starten met reviews]]>Tue, 28 May 2019 09:09:55 GMThttp://advocaatscore.nl/blog-def/5-redenen-waarom-je-vandaag-nog-moet-starten-met-reviewsDe laatste jaren is het belang van reviews gegroeid. Reviews zijn feitelijk de digitale variant van mond-tot-mondreclame. Hieronder lees je vijf redenen waarom je vandaag nog moet starten met he gebruiken van reviews. 

​Cliënten vragen om reviews

Tegenwoordig zijn mensen steeds meer op zoek naar reviews. Zodra een potentiële cliënt jouw kantoor heeft gevonden is de volgende stap het overtuigen van de cliënt. Dat kunnen anderen beter dan jijzelf. Uit onderzoek blijkt dat 70 – 80% van de mensen die online een dienst aanschaft, reviews bekijkt voordat ze tot de aanschaf over gaan.

Reviews zorgen voor extra omzet

​Doordat het gebruik van reviews resulteert in nieuwe cliënten, zorgt het gebruik ervan ook voor extra omzet. Het is natuurlijk zonde om extra omzet dat vrij gemakkelijk gegenereerd kan worden links te laten liggen!

Reviews zijn goed voor de interne organisatie

​Naast het feit dat reviews van belang zijn voor het winnen van potentiële cliënten is het ook behulpzaam voor de interne organisatie. Op basis van de ervaringen van cliënten die worden geuit in de reviews kan namelijk de interne organisatie worden aangepast. Cliënten vallen soms (kleine) zaken op die door een kantoor over het hoofd of als niet heel belangrijk worden gezien. Door het gebruik maken en analyseren van reviews kan daarmee de interne organisatie(structuur) worden verbeterd.  

Google hecht veel waarde aan reviews

​Door de digitalisering is het gebruik van internet steeds belangrijker geworden. In plaats van iets op te zoeken in een boek of door het te vragen aan bekenden, wordt tegenwoordig snel even gezocht op Google. Er kan ook wel gesproken worden van een ‘generatie Google’ die opgroeit en niet anders weet dan dat je op internet eindeloos producten en diensten kunt vergelijken. Om in deze veranderende wereld mee te (blijven) doen is online vindbaarheid essentieel. Het koppelen van reviews aan de website van een kantoor zorgt ervoor dat de website beloont wordt door Google. Deze beloning komt de vindbaarheid van jouw kantoor ten goede. 

Het gebruik van reviews wordt steeds normaler, voorkom dat je achterloopt

Samenhangend met het vorige punt is het feit dat reviews steeds belangrijker worden in het dagelijks leven. Zoals het een aantal jaren geleden duidelijk werd dat het hebben van een website cruciaal kan zijn in de bedrijfsvoering, is een goede website tegenwoordig steeds minder waard als er geen reviews op staan. Uit onderzoek is gebleken dat consumenten een website waarop reviews staan 12 keer betrouwbaarder vinden dan een website zonder. Een goede website is van essentieel belang, maar zonder verificatie van de gegeven informatie blijft de betrouwbaarheid lastig in te schatten. Daarbij gebruiken op dit gebruiken al 1.300 advocaten reviews, waar wacht jij nog op? 
]]>